1ο Δημοτικό: Δημιουργικό σχολείο

 

Στη σημερινή εποχή η ταχύτητα με την οποία εξελίσσονται τα πράγματα είναι ραγδαία. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε υπάρχει η κοινωνική και εκπαιδευτική ανάγκη για ποιοτική αναβάθμιση του σχολείου. Ένα σχολείο που πρέπει να θέσει στο κέντρο του τους μαθητές. Ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και τους φορείς της. Οι μαθητές μέσα σ αυτό πρέπει να αξιοποιούν τις γνώσεις που αποκομίζουν. Να εξασκούνται να αναλαμβάνουν ευθύνες να οργανώνονται να συνεργάζονται να συζητούν να δημιουργούν και να αποφασίζουν.

Το σχολείο είναι σχολείο ζωής. Ένα ανοιχτό παράθυρο δημιουργίας που μέσα από αυτό μαθητές καταγράφουν, αναλύουν και παρατηρούν τη σχολική τους ζωή, αλλά συγχρόνως τη μοιράζονται με υπόλοιπους που είναι έξω από αυτό. Η προσπάθειά τους είναι αξιοθαύμαστη.

Εμείς οι δάσκαλοί τους, οι γονείς τους, η ίδια η κοινωνία, συμμετέχουμε μαζί τους και υποστηρίζουμε το έργο τους. Υποχρέωση όλων μας λοιπόν είναι να σταθούμε κοντά  τους με αγάπη και κυρίως με υπευθυνότητα.

Από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου

 

* Μετά το πέρας της γιορτής λήξης της σχολικής χρονιάς, ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου προσέφερε ως δώρο σε μαθητές και δασκάλους από ένα φυτό ελιάς. Το δώρο, που έχει συμβολική σημασία, πρέπει να το φροντίσουν για να το δουν να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται.

Αν δεν σφίξεις την ελιά,

λάδι δεν βγάζει

(Όπως πρέπει να σφίξεις τις ελιές για να βγάλεις το λάδι, έτσι πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να αποδώσει η δουλειά σου…)

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων σας εύχεται… ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ